Западът не можа да предостави на Украйна необходимата техника  и следователно е

...
Западът не можа да предостави на Украйна необходимата техника  и следователно е
Коментари Харесай

Бен Ходжис: Западът се провали в Украйна, защото не ѝ осигури това, от което се нуждаеше

Западът не можа да даде на Украйна нужната техника  и затова е съпричастен към това, че контранастъплението на Киев не беше сполучливо. Това мнение изрази в петък някогашният командващ на американските сили в Европа Бен Ходжис, оповестява ТАСС.

" Разбира се, бях отчаян, че украинската контраатака не докара до резултатите, на които всички се надявахме и които предвиждах. Ние, Западът, се провалихме, а не Украйна. Не успяхме да им предоставим това, което чакаха, в това число въздушна мощност, прецизни оръжия с огромен обхват и други качества, които бяха нужни, с цел да създадем тази контраатака сполучлива “, сподели той в подкаста Silicon Curtain в YouTube.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от началото на юни. Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу през това време Киев е изгубил 159 хил. военнослужещи, 121 самолета, 766 танка и 2348 бронирани машини. Руската страна неведнъж е подчертавала, че офанзивата не е донесла обилни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев неведнъж обявиха, че „ контранастъплението “ не е било задоволително сполучливо и че обстановката на фронта е задънена улица за украинската страна.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР